Кои сме ние?

Scandles е бранд за ръчно изработени натурални свещи, който умело съчетава новите модни тенденции, нестандартното потребителско търсене, като има за цел да удовлетвори клиентските нужди, предоставяйки специален начин за релакс, вдъхновение и почивка.

Scandles е едно обещание за иновативни и качествени продукти, съобразени с природата и нейните дарове и ценности. Начинът да отпочинете, да забравите ежедневието, да се отпуснете и потопите в аромата и обаянието на неизвестното, авантюристичното. Да си дадете минутка лично спокойствие или да се насладите в компания с любим човек.

Визия и мисия

ВИЗИЯ: Да спомагаме за качествено и пълноценно релаксиращо лично време или време с най-близките. Да създадем по-вълнуваща хармонична и уютна среда за вдъхновение.

МИСИЯ: Да предоставяме на нашите клиенти стилни и луксозни свещи, съобразявайки се с драгоценностите на природата, иновациите и модните тенденции, като им помагаме да забравят за момент проблемите от ежедневието и се потопят в удоволствието да релаксират по един необикновен начин, като им създадем нежност, спокойствие и повод да поглезят сетивата си и да се отпуснат в задушевна атмосфера, като ги вдъхновяваме и провокираме да разкрият твореца в самите себе си.

Ценности

  • Kачествени натурални продукти: поглеждайки с грижа към природата и нейните дадености, ние залагаме на натуралните съставки, като едновременно с това подчиняваме идеологията на модните трендове и иновативни решения.
  • Създадени с любов и лично отношение: сътворени от необятната мисъл на съзнанието с вложена щипка магия и любов, ние поглеждаме отвъд стандартните възможности, създавайки продукти с внимание и лично отношение.
  • Модни тенденции и иновативен подход: в стремежа си да сме модерни и иновативни, търсим начини да сме актуални и да предлагаме стилни и луксозни продукти.
  • Създадени да вдъхновяват: водени от амбицията и желанието да разкрием твореца в самия човек, присъствието на нашите продукти в създадена уютна обстановка спомагат именно за това.
Човекът зад бранда

Интервю със София

София Чернева е творецът, който стои зад бранда Scandles. Днес тя ще ни разкаже как започна всичко и за нейното неизчерпаемо изобилие от идеи и нови предизвикателства.

Винаги съм искала да създам нещо лично свое, което да предлагам на хората. Исках продуктите, които сътворя да са с безупречно качество, с персонален стил и възможно най-добрите на пазара. Наблюдавах различни бизнеси, правих лични проучвания, докато не ми попадна едно клипче в TikTok със свещи с изненада – такива, които запалваш и докато горят се появява подарък бижу, обвито в станиол. Така възникна идеята и желанието да се занимавам с ароматни свещи.

Това не беше лек път и в продължение на почти една година правих проучвания и тестове, опитвайки по различен начин и с различни съставки да създам ароматни свещи от най-високо качество. Трябва да си призная, че до тогава никога не бях се занимавала с направата на такъв продукт и за мен беше истинско предизвикателство да се захвана. Буквално започнах да изследвам съставки от различни точки на света, докато не сътворих съвършения продукт в пълната му цялост – такъв какъвто може да закупите днес от www.scandlesbg.com

Свещите съдържат изцяло натурални съставки – естествен и биоразградим восък, който има няколко предимства – не предизвиква алергии, не излъчват токсини, канцерогени и замърсители. Димят 90% по-малко в сравнение с парафиновите свещи и не повишават нивото на въглероден диоксид в помещението. Традиционните свещи обикновено се правят от парафинови восъци, които са продукт на нефта. А петролът е невъзобновяем източник, който съдържа канцерогенни вещества, вредни за нашето здраве и за околната среда. Естествените восъци са натурални и безвредни за нашето здраве. Поради ниската си температура на изгаряне, естественият восък издържа с над 50% повече време на горене спрямо парафиновия и в дългосрочен план това прави свещите много по-икономични и рентабилни. При случайно разливане на свещта, може да бъде почистено изключително лесно, а от гледна точка на безопасността, шансът от изгаряне при заливане с восъка е изключително малък.

Друг натурален продукт, който поставяме, са дървените фитили от най-високо качество и са единствените патентовани в света. Те отделят много по-малко количество дим при изгаряне в сравнение с памучните такива. Също така фитилите са с пукащ ефект, който внася уют и създава усещането за истинско горящо дърво.

Ароматите, които влагаме са от водеща американска компания, насочена към опазване на околната среда и към създаването на аромати от най-високо качество. Маслата са 100 % без фталати. Компанията не използва никакви материали, които се включват в световните списъци на материали, причиняващи здравни проблеми. Маслата не съдържат в себе си канцерогени, мутагени, репродуктивни токсини, органични и остри токсини.

Бурканчетата, в които изливаме восъка, за да направим отделните свещи, са стъклени в 5 различни цвята – бял, черен, син, розов, жълт и са изработени специално за марката без еквивалент. Могат да бъдат използвани повторно поради факта, че соевият восък е биоразградим и това позволява лесното измиване на бурканчето.

Създали сме 3 основни категории свещи. Scandles Scented Candle е серия ароматни свещи, които се предлагат в опаковки от 160 и 210 гр. Предлагаме разнообразие от аромати – както сезонни, така и класически през цялата година. Scandles Sample Candle са 40-грамови ароматни свещи и са създадени с цел да помогнат и улеснят избора на потребителя, ако се чуди какъв точно аромат да избере от серията Scandles Scented Candle. Scandles Surprise Candle е нещо по-уникално за българския пазар. В момента е доста нашумял продукт в Щатите и действително доста малко брандове предлагат такъв продукт в България. Идеята е, че във всяка запалена свещ потребителят ще откриете подарък изненада – бижу от благороден метал или бижу от медицинска стомана – гривнa, пръстен, обеци или колие.

Считам, че това е една все още нова ниша, в която тепърва ще запознаваме клиентите с продукта и неговата стойност и ползи. Хората обичат приятните изненади, ефектът от тайнственото и загадъчното е силен. Радвам се, че сме от пионерите в България, които предлагат такъв продукт. И мисля, че ще има широка употреба и развитие.

Да, планирам въвеждането на още продуктови категории. В момента правим тестове и бих искала за момента нещата да останат под секрет докато не ги развием достатъчно и не бъдат готови да ги пуснем на пазара.

С иновативни и разнообразни натурални продукти, които радват сетивата и допринасят за силно и положително преживяване, за повече уют и хармония, време за себе си или прекарано с любими хора.

Динамичен, който не може да стои на едно място. Обичам да се развивам, да търся новото, модерното, качественото. Да давам всеки ден най-доброто от себе си и да бъда полезна с моите способности на близките и околните.

Процес на създаване

Процес

47,000+ Happy Customer

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

20 Awards Won

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

24 Years of Experiences

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Основен партньор

Медиите за нас